Overvallers slachterij riskeren vier jaar

Het Openbaar Ministerie vroeg een gevangenisstraf van vier jaar voor de overvallers op kippenslachterij Verbinnen in Olen van eind vorig jaar.

jmartynowski

BR>

Drie gemaskerde mannen pleegden op 29 december een gewapende overval op kippenslachterij Verbinnen aan de Industrielaan in Olen. Een bediende is met een pistool onder schot gehouden. Een andere medewerker kreeg een klap in het gezicht. Na de overval verdeelden de daders de buit van 15.000 euro.

Via informanten kwamen de speurders in mei Emanuel D. (24) uit Antwerpen op het spoor. Hij bekende de overval en legde een gedetailleerde verklaring af. Alain W. (23) uit Antwerpen belandde als mededader in de cel. Azzeddine E.B. zou ook bij de overval geweest zijn, maar vluchtte naar het buitenland.

Op de rechtbank ontkende Emanuel D. plots dat Alain W. de mededader van de overval was. Ook Alain W. zelf ontkende zijn betrokkenheid.

"Hier wordt een theaterstuk opgevoerd", zei openbare aanklager Luc Daeleman. "Ik vorder voor de beklaagden een gevangenisstraf van vier jaar."

De advocaten van de verdediging vroegen de rechtbank om een deskundige aan te stellen om de slachtoffers te onderzoeken. De rechter velt op 25 juli een vonnis waarin hij een deskundig onderzoek beveelt.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio