Kwart chauffeurs rijdt te snel

Print
Geel - De verkeerspolitie van de zone Geel-Laakdal­-Meerhout kondigt nieuwe bemande controles aan op de gewestweg Vorstse Baan in Veerle (Laakdal). Bij een eerdere actie kwam aan het licht dat meer dan 25 procent van de chauffeurs zijn snelheid niet aanpast binnen de bebouwde kom.
BR>
De politie voerde op maandag 16 en op dinsdag 17 juli bemande snelheidscontroles uit in de Laakdalse deelgemeenten Veerle, Eindhout en Vorst. Zowel in Kruisstraat (Veerle), Oude Geelsebaan (Veerle), Meir (Eindhout) en Geelsebaan (Vorst) bleef het aantal snelheidsovertredingen onder de vijf procent. Van de 53 gecontroleerde voertuigen in de Kruisstraat reed zelfs geen enkele te snel.

De actie langs de Vorstse Baan bevestigde deze cijfers allerminst. De politie stelde maandag tussen 16.30u en 17.30u 34 overtredingen op 123 gecontroleerde voertuigen vast, dat is 27,6 procent. Ook een dag later tussen 14.30u en 16u reed 14 procent van de chauffeurs te snel.

Eetcafé

"Dit zijn opmerkelijk hoge cijfers als je weet dat het gemiddelde overtredingspercentage bij controles met een bemande camera tussen 4 en 6 procent ligt. Wij stonden ruim 150 meter achter het bord dat de bebouwde kom aanduidt voor wie van Vorst naar Veerle rijdt. De meeste chauffeurs behouden snelheden tussen 80 en 90 km/u", vertelt verkeersofficier Danny Louwet. Zijn conclusies zijn duidelijk. "We herhalen de controles."

De Vorstse Baan maakt enkele honderden meters voorbij het bord van de bebouwde kom een stevige draai richting Veerle-Centrum. "Gelukkig liep het hier bij mij weten nog niet fout", beaamt Bianca Herman, uitbaatster van eetcafé 't Katerke iets voorbij de bocht. "Maar het klopt wel dat chauffeurs hier te hard rijden. Deze baan nodigt niet echt uit om 50 km/u te rijden", besluit ze.

Willy VAN DEN BERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio