Superdiscount tweede keer failliet verklaard

Print
Laakdal - De rechtbank van koophandel in Turnhout verklaarde woensdag de firma Superdiscount uit Laakdal failliet. Dezelfde firma werd op 5 december vorig jaar ook failliet verklaard, maar het hof van beroep maakte dat faillissement eerder ongedaan.
BR>
De rechtbank duidde Steven ­Heylen en Rudy Van Gompel aan als curatoren. Heylen schetst de wat opmerkelijke weg die het dossier heeft afgelegd.

"Op 5 december vorig jaar verklaarde de rechtbank de firma voor het eerst failliet. De eigenaars tekenden verzet aan. De rechtbank in Turnhout verwierp het verzet, maar in beroep werd het faillissement opgeheven. De rechtbank baseerde de beslissing vooral op procedurefouten", ­verduidelijkt de curator.

"De eigenaars vroegen onmiddellijk hun centen, maar de rechtbank ging daar niet op in en stelde een voorlopig bewindvoerder aan. Die kon niet anders dan vaststellen dat er geen handel meer kon worden bedreven en dat de schulden veel hoger lagen dan activa. Hij legde de boeken opnieuw neer. Ik vermoed dat de schulden zijn opgelopen tot een bedrag van 1,2 miljoen euro."

Volgens Heylen wordt het faillissement verder afgewerkt. "Het vergt alleen extra rompslomp omdat dit wordt beschouwd als een nieuw faillissement. De schuldeisers moeten opnieuw een vordering indienen. Van activa is nog amper sprake. Alleen in de gebouwen in Laakdal ligt nog een voorraad kleding. Daar zoeken we een opkoper voor."

AK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio