Kasterlee verkoopt villapercelen

Print
Kasterlee - De gemeente Kasterlee doet zestien villapercelen in de Lichtaartse Steenfortstraat van de hand. De opbrengst moet een aantal grote bouw­projecten financieren. De Vereniging voor Bos in Vlaanderen betreurt dat er zo weer vijf hectare bos verdwijnt.
BR>
­Kasterlee verkoopt zestien beboste gemeentepercelen in de Lichtaartse Steenfortstraat. Die liggen in woonparkgebied, waar zich volgens het gewestplan de duurste bouwpercelen bevinden. De kopers kunnen er na de aanschaf een villa optrekken. De bedoeling is dat de gemeente met de opbrengst de volgende jaren een aantal ambitieuze bouw­projecten kan realiseren.

Cultureel centrum

"We denken onder meer aan de bouw van een nieuw cultureel centrum en nieuwe brandweerkazerne", zegt de Kastelse burgemeester Ward Kennes (CD&V). "Maar ook een centrale locatie voor de kinderopvang en eventueel een nieuwbouw voor de muziekacademie staan op ons verlanglijstje. Deze verkoop moet dat deels financieren."

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) klinkt heel wat minder enthousiast. Dat de bossen op de zestien percelen voor villa's moeten wijken, zint de vereniging niet. "In plaats van te kiezen voor het behoud van het bos stelt de gemeente Kasterlee geld voorop", zegt VBV.

"Voor ons hoéft dat bos niet te verdwijnen," zegt Kennes, "maar dan mag de vereniging ons wel vertellen waar we zo'n drie miljoen euro kunnen halen voor de financiering van die projecten. Het gaat hier om bouwgronden. Aan bossen in bosgebied is er in Kasterlee voorlopig geen gebrek. Die koesteren we ook in ons bosbeheersplan."

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio