Aannemer verrast Dessel

Print
Dessel - "Ik geef toe dat we een fout antwoord gaven op de vorige gemeenteraad, maar schepen Van Noppen en ikzelf wisten niet dat de overwelving van de gracht in de Werbosstraat al was uitgevoerd." Dat antwoordde burgemeester Kris Van Dijck (N-VA)­ woensdag op de extra gemeenteraad in Dessel.
BR>
Dirk Melis (D'82) vroeg tijdens de gemeenteraad van 5 juli naar de plannen van de gemeente om een stuk van de Werbosstraat te overwelven. Het antwoord luidde dat een vergunning en prijzen werden aangevraagd. Een aannemer overwelfde toen al de betonnen gracht die de buurt als een gevaar beschouwt. Oppositiepartijen CD&V en D'82 vroegen uitleg tijdens een extra raad.

"Hoe kunnen wij als oppositie ernstig werken als we op schandalige wijze worden belogen? En waarom zijn geen prijzen gevraagd aan diverse aannemers zoals de regels voorschrijven?", stelde Michel Meeus (CD&V).

"Door het hoogdringende karakter gaven we één aannemer de opdracht. Die kritiek is terecht, maar het wegnemen van een gevaarlijke situatie kreeg voorrang", antwoordde Kris Van Dijck.

De oppositie lachte deze theorie weg omdat het bestuur volgens hen al sinds januari met de plannen bezig was. Een dertigtal buurtbewoners overhandigden een petitie met de vraag om de gracht dicht te laten.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio