Dood na race met pocketbike

Print
Sint-Niklaas - Een 22-jarige jongeman uit Lokeren heeft dinsdagavond een ongeval met een pocketbike niet overleefd. In het kartingcircuit van JPR Belgium in Sint-Niklaas smakte de jongeman tegen een muur nadat hij de controle over het stuur had verloren. De directie van JPR Belgium stopt onmiddellijk met de verhuur van pocketbikes.
Pocketbiking is een motorsport die de jongste jaren populair is in de kartingcircuits. Rijden met een pocketbike, ook wel mini-monobike genoemd, is vrij eenvoudig omdat er niet geschakeld wordt. Je moet enkel gas geven en remmen. Sinds twee jaar kan je op dinsdagavond ook bij JPR in Sint-Niklaas met pocketbikes op het circuit rijden. Tot dinsdagavond deden zich nooit ernstige ongevallen voor. ”JPR bestaat hier al 12 jaar en er is nooit iets ernstigs gebeurd. Een schaafwond hier en daar misschien, maar daar bleef het bij”, vertelt Bert Kesteleyn, zaakvoerder van JPR. ”Veiligheid is bij ons zeer belangrijk. Voor de klant het circuit opgaat, krijgt hij een briefing over de gevaren en wordt verteld waarop moet worden gelet. Wij hameren er ook op om beschermende kledij te dragen.”

Het slachtoffer, dat voor de eerste maal in de indoorkarting van Sint-Niklaas kwam, droeg een valhelm en knie- en armbeschermers. Rond 20.30u verloor hij de controle in een bocht die hij met hoge snelheid nam. Zijn lichaam smakte tegen een muur. ”De maximumsnelheid van die bikes is 50 km/u, maar met al die bochten in het circuit rijden de bikers meestal 35 à 40 km/u”, zegt Bert Kesteleyn. De jongeman werd naar het ziekenhuis overgebracht. Even zag het ernaar uit dat hij het ongeval goed te boven zou komen. Maar rond middernacht kreeg de directie van de indoorkarting het bericht dat de jongeman aan zijn verwondingen was bezweken.

”Wij hebben onmiddellijk besloten om te stoppen met de verhuur van pocketbikes. Sinds woensdagmorgen staat dat ook op onze website. Onze andere activiteiten blijven wel gewoon doorgaan. Iedereen is geschokt en erg aangeslagen, maar wij kunnen ons bedrijf niet zomaar stilleggen.”
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio