Koen T’Sijen eist burgemeesterschap op

Koen T’Sijen eist burgemeesterschap op

Koen T’Sijen eist burgemeesterschap op

Print
Boechout - De Boechoutse CD&V moet van coalitiepartner sp.a-spirit ten laatste vanavond met een oplossing komen om de politieke crisis in de gemeente de kop in te drukken.
De uitspraak van de Raad van State is voor sp.a-spirit voorlopig geen reden om de samenwerking met CD&V te verbreken. Ze eisen wel dat Koen T’Sijen (spirit, foto) zes jaar burgemeester wordt en dat CD&V voor twee ”capabele” nieuwe schepenen zorgt.

deze week dat de CD&V-schepenen Bart De Clerck en Dirk Crollet hun ambt moeten neerleggen. Partijgenoot Michel Bruyneel kan ook geen burgemeester worden, zoals hij had gehoopt.Dat komt omdat CD&V twee voordrachtsakten heeft ondertekend: één met Open Vld en de lokale partij Team BV, en een tweede met sp.a-spirit.

Burgemeester Albert Mariën (Open Vld) diende daarop klacht in. Hij kreeg uiteindelijk gelijk van de Raad van State. De gevolgen zijn zwaar, want niemand van de zes CD&V-verkozenen mag nu nog het ambt van schepen of burgemeester uitoefenen.Voor Mariën is het een uitgemaakte zaak dat CD&V in de fout is gegaan en niet langer waardig om beleidsverantwoordelijkheid op te nemen in Boechout.

”Open Vld en Team BV zijn bereid om met sp.a-spirit rond de tafel te gaan zitten en eventueel een nieuwe coalitie te vormen. Maar we gaan het hen zelf niet vragen. Ik verwacht dat sp.a-spirit ons binnenkort uitnodigt voor een gesprek”, zegt Albert Mariën.

Maar zover is het nog niet.Voor sp.a-spirit blijven de christendemocraten voorlopig de eerste en enige partner om Boechout de volgende zes jaar te besturen. Maar daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.In het oude scenario zou Michel Bruyneel burgemeester worden, om na drie jaar de sjerp door te geven aan Koen T’Sijen. ”Nu ben ik kandidaat-burgemeester voor de volledige legislatuur.Bovendien verwachten we van CD&V dat het voor capabele opvolgers zorgt om in het schepencollege te zitten. En in dat geval is er geen enkele reden waarom we niet verder zouden gaan met CD&V”, vervolgt de spiritist.

Maar er is haast bij, want sp.aspirit wil vanavond al een positief antwoord van de christendemocraten. ”Als dat er niet komt, sluit ik niet uit dat we opnieuw rond de tafel gaan zitten met Open Vld en Team BV.Maar zover zijn we nog lang niet”, aldus T’Sijen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio