5 jaar cel voor man die 12-jarige zwanger maake

De 19-jarige Johnson A. heeft van de Antwerpse strafrechter dinsdag vijf jaar cel gekregen voor verkrachting. Hij had de minderjarige dochter van een vriend twee jaar lang seksueel misbruikt. De feiten kwamen in januari aan het licht toen het 12-jarige meisje zwanger bleek te zijn.

Belga

Het slachtoffer probeerde Johnson A. in bescherming te nemen door te zeggen dat haar ex-vriendje de vader was. Later beweerde ze dat ze door twee mannen verkracht was in een auto. Uiteindelijk schreef ze een briefje met de boodschap: "Ik heb seks gehad met een vriend van mijn vader, maar niet aan papa vertellen".

Ze biechtte op dat ze vanaf de leeftijd van tien jaar regelmatig met de beklaagde de lakens had gedeeld. Het meisje stelde dat hij altijd goed voor haar was geweest en dat ze hem graag zag. Johnson ontkende aanvankelijk staalhard. Maar uit het dna-onderzoek op de geaborteerde foetus bleek wel degelijk dat hij de vader was.

Toen hij dat vernam, wijzigde hij zijn verklaring en beweerde hij dat hij slechts een keer seks met haar had gehad. Johnson stelde tevens dat zij hem daartoe overhaald had. De rechtbank hechtte echter meer geloof aan de versie van het slachtoffer en tilde zwaar aan zijn gebrek aan schuldinzicht.

Zijn advocaat vroeg de rechtbank om de feiten niet te beoordelen vanuit onze cultuur. "In Afrika zijn de mensen vroeger rijp en kijken ze anders tegen seks aan als wij ", pleitte hij. De rechtbank stelde echter dat de feiten, ongeacht de afkomst of de achtergrond van de betrokkenen, streng bestraft dienden te worden en legde de beklaagde een effectieve celstraf van vijf jaar op.

De ouders van het slachtoffer stelden zich namens zichzelf en hun dochter burgerlijke partij en kregen ieder een schadevergoeding van een euro provisioneel toegekend.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio