Wandelaar verdrinkt in slotgracht Calesberg

Uit de slotgracht langs de Calesbergdreef in Schoten werd maandag het lijk gevist van een 73-jarige man uit Merksem. De man is vermoedelijk zondag in het water gesukkeld, maar hoe is onduidelijk. Het gaat wel zeker om een ongeval.

BR>

Een voorbijganger zag maandagmorgen rond 9.30u een levenloos lichaam drijven in de slotgracht langs de Calesbergdreef in Schoten. De gracht/vijver loopt gedeeltelijk rond het domein van baron Bracht waar het kasteel Calesberg ligt. Twee duikers van de brandweer haalden al snel het levenloze mannenlichaam aan wal dat aan het wateroppervlak dreef.

Het bleek te gaan om een 73-jarige man uit Merksem. Hij was zondagnamiddag gaan wandelen en niet naar huis teruggekeerd. Hoe hij precies in de slotgracht is terechtgekomen, is onduidelijk. Vast staat wel dat het om een ongeval gaat. Het lichaam vertoonde geen sporen van geweld en de man had ook nog alle persoonlijke documenten en bezittingen op zak.

Tijdens de interventie werd het verkeer op de Calesbergdreef, tussen Eethuisstraat (Merksem) en Churchilllaan, tijdelijk beurtelings voorbij de vindplaats geleid door de politie. Dat gaf nauwelijks hinder. Bij het dreggen werden door de brandweer ook twee fietsen uit de gracht gevist.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio