Gehandicaptentehuis in beschermd gebied

Print
Malle - Er komt een tehuis voor mentaal gehandicapten in het nog te beschermen gebied rondom de trappistenabdij in Westmalle. Leen Laenens (Glim) vroeg tijdens de laatste gemeenteraadszitting of dat wettelijk wel kan.
BR>
De omgeving van de trappistenabdij in Westmalle is geselecteerd als erfgoedlandschap. Via een ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) kan de gemeente ervoor zorgen dat het landschap er behouden blijven.

Raadslid Leen Laenens vroeg naar de stand van zaken. Schepen van Ruimtelijke Ordening Thierry van der Straten Waillet (CD&V) antwoordde dat het initiatief voor zo'n RUP van de Vlaamse overheid zal uitgaan, maar dat het gemeentebestuur ook een eigen inbreng heeft.

Het Glim-raadslid vroeg zich af of de inplanting van een nieuw tehuis voor mentaal gehandicapten, vlak bij het huidige Sint-Jozefziekenhuis aan de Jagersweg, in die context wettelijk wel mag. Zij had vernomen dat daarvoor een bouwaanvraag was ingediend, "zelfs al liggen de gronden in de nog te beschermen zone".

Thierry van der Straten Waillet bevestigde dat er een tehuis gaat komen. "Op die plaats mag legaal worden gebouwd. Het is niet aan ons om dat project te boycotten. Het gaat om een kleinschalig project, met slechts een tiental parkeerplaatsen, dat we positief gaan adviseren. Uiteindelijk beslist Stedenbouw." Tijdens het openbaar onderzoek kwamen geen bezwaren binnen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio