Site sluit rechtstreeks aan op A12

Print
Willebroek - Een nieuwe waterhuishouding voor Willebroek-Noord moet alle problemen met wateroverlast uit de wereld helpen. Vooral aan de Boomsesteenweg waren er in het verleden vaak problemen. Andere opvallende ingreep is de rechtstreekse aansluiting van de site op de A12 Brussel-Antwerpen.
BR>
Om de wateroverlast definitief terug te dringen, wordt op de site een gracht verlegd. Er komen ook waterbufferbekkens en onder de A12 worden persleidingen gelegd. Dit moet garant staan voor 'droge voeten' in de wijk, in het bijzonder de Boomsesteenweg die bij harde regenval telkens onderloopt.

Voorts komt er een nieuw op- en afrittencomplex aan de brug over de A12 aan de Appeldonkstraat. Vanaf daar kan het vrachtwagenverkeer richting Brussel of Antwerpen rijden. Verderop sluiten de nieuwe wegen ook aan op de in aanbouw zijnde op- en afritten aan de nieuwe Boulevardbrug. De oude woonkern Willebroek-Noord blijft zo volledig gespaard van vrachtverkeer. Ook het industriepark De Veert kan via de nieuwe site rechtstreeks aansluiten op de A12.

JB
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio