Kasterlee bouwt toerisme verder uit

Print
Kasterlee - De toeristische dienst van Kasterlee en schepen van Toerisme Mies Meeus (CD&V) hebben een beleidsplan opgesteld om het toerisme in de gemeente te optimaliseren. Ze streven naar een evenwicht tussen groen en toerisme, maar (verkeers)veiligheid en kwaliteit zijn ook belangrijke pijlers.
BR>
"Het beleidsplan is samengesteld na een enquête die we vorig jaar hielden bij de toeristen", verklaart Mies Meeus. "De grote lijnen van het plan zijn het bewaren van het evenwicht tussen groen en toerisme. We moeten het landelijk karakter van onze gemeente behouden. Dat kunnen we door streekgerichte evenementen te ondersteunen of door in de plaatselijke horeca streekgerechten te promoten. Anderzijds moeten we onze groendomeinen beschermen en de natuurgebieden vrijwaren."

"De resultaten van de rondvraag toonden aan dat het op heel wat vlakken beter kan. Daarom willen we de deskundigheid van onze toeristische dienst verder uitbouwen en is er het voorstel om volgend jaar een toerismeraad te installeren. Het is niet onze bedoeling om met veel nieuwigheden voor de dag te komen, maar om wat er al is beter te maken. We hebben mooie wandel- en fietspaden, laten we die dus uitbouwen zodat ze veiliger en kwalitatief beter worden. Daarnaast moeten we het aantal parkeerplaatsen verhogen, want ook dat blijkt een heikel punt. We willen al enkele jaren een verblijfplaats zijn voor gezinnen met kinderen, maar ook daar is er nog heel wat werk aan de winkel."

"Met Bobbejaanland en de Hoge Rielen hebben we twee toeristische trekpleisters in onze gemeente. We moeten er dus voor zorgen dat de bezoekers ervan terugkeren om Kasterlee helemaal te ontdekken. Met een uniek ­wandelnetwerk op de Kempische Heuvelrug hebben we een troef in handen, dus dat vraagt om promotie. Tenslotte moeten we ook zorgen dat de communicatie met de inwoners en langdurige verblijvers optimaal verloopt", besluit de schepen van Toerisme.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio