Open Vld vist Taelman op voor Senaat

Print
Grobbendonk - Open Vld duidde maandag Martine Taelman (41) uit Grobbendonk aan als gecoöpteerd senator. Daarmee krijgen de Kempen met Patrick Vankrunkelsven en Margriet Hermans, niet minder dan drie Open Vld-senatoren.
BR>
Ondanks het verlies van haar partij kon uittredend parlementslid Martine Taelman, vierde op de lijst, zich op 10 juni handhaven. Ze behaalde 9.994 voorkeurstemmen en dat waren er tweeduizend meer dan Willem-Frederik Schiltz die derde op de lijst stond. Schiltz snoepte de zetel van Taelman af dankzij de lijststemmen.

Taelman zetelt in het schepencollege van Grobbendonk, maar begon na de verkiezingen toch uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. "Natuurlijk denk je daaraan", geeft ze toe. "Ik speelde met het idee om docent te worden aan een hogeschool of om een advieskantoor voor KMO's op te richten. Die plannen gaan uiteraard niet door."

Taelman meent dat ze recht heeft op het zitje. "Ik kan daar zonder veel blozen aanspraak op maken", zegt ze. "Ik werkte de voorbije jaren keihard in het parlement en dat is het partijbestuur niet ontgaan. Dat geeft me voldoening. Ik dacht dat het in mijn nadeel zou spelen dat er al twee Kempenaars in de Senaat zaten, maar dat is gelukkig niet het geval. Integendeel, de partij heeft bewust gekozen voor een sterke Kempense delegatie."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio