Muziek breekt de week

Vier woensdagen in juli is het muzikaal feest in De Schorre. Want dan vindt 'Breek de Week' plaats, de gratis opvolger van 'Music Nights'. In augustus verhuist Breek de Week naar Boom park. Het programma van de zomerse muzikale woensdagavonden, biedt naast vaste waarden ook lokaal talent.

jmartynowski

BR>

Op de laatste woensdag van juli komen de finalisten van de Feesteuh.be-contest nog een keer in spotlights. In samenwerking met Feesteuh.be organiseerde De Schorre eerder een wedstrijd om jong talent een kans te geven. Zowel muziekbands als dj's konden deelnemen aan de wedstrijd. De drie beste bands en dj's uit de streek zorgen voor een spetterende afsluiter van 'Breek de Week' in De Schorre. Live on stage onder meer de Nachtraven uit Hemiksem/Schelle. Michel (23) en Jens (21) alias Chelle en Keizer, maken het duo hiphoppers uit onder de naam De Nachtraven. Chelle uit Hemiksem verduidelijkt dat het heel speciaal is dat zij hiphop in het Nederlands brengen. De groep is recent versterkt met een dj. Ze zijn zowat 2,5 jaar bezig. "In die periode zijn we geëvolueerd van het gebruiken van instrumentale muziek van bestaande nummers tot het nu zelf samenstellen van onze begeleidende muziek", zegt Chelle. Kompaan Keizer komt uit Schelle. Treden die 25ste juli eveneens op: The Broadband (Aartselaar) en Reet City Central Crew. Aan de draaitafels DJ Neurotique met electro/techno, DJ Solphy (dubstep), DJ's Sush & Davlov en DJ NaK (allround) en ook DJ DR Tonobeats is met DNB van de partij.

Vlaamse feest op 11 juli

In samenwerking met de gemeente Boom, CityMedia en enkele Boomse buurtcomités is 11 juli een echt Vlaams feest. Paul Michiels brengt dan nummers van zijn nieuwe cd Magic In The House, maar ook enkele Soulsister-klassiekers. Radio BemBem, de kidsradio van Q-Music en Studio 100, brengt de live band: BemBemBand. Ook lokaal talent dj-zanger-entertainer Steve Tielens is er woensdag te zien en te horen. "Ik breng mijn nieuwe single De zee met backing vocal de Boomse zangeres Nadia Mampaey. De tekst heb ik zelf geschreven en gaat over de tijd toen ik als kind mee ging op vakantie naar de Rode Rupel in Koksijde", mijmert Steve Tielens.

Jan BOEY

www.deschorre.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio