Carl Huybrechts ziet zijn Princess in vlammen opgaan

Carl Huybrechts ziet zijn Princess in vlammen opgaan

Carl Huybrechts ziet zijn Princess in vlammen opgaan

Print
Antwerpen - Drie jachten zwaar beschadigd, één gezonken. Dat is het resultaat van een zware brand waarover we zaterdag al berichtten.
BR>
De brand, die in de nacht van vrijdag op zaterdag woedde in de jachthaven aan de Thonetlaan op de Antwerpse Linkeroever kan aangestoken zijn, maar daar gelooft televisiegezicht Carl Huybrechts niet veel van. Een van de uitgebrande vaartuigen, de Princess, is van hem.

De brand ontstond omstreeks 1.15u op een motorjacht. Door de hevige wind hapten de vlammen meteen naar drie plezierboten ernaast. Eén jacht zonk. De eigenaar ervan moest, net zoals een brandweerman, naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij had ademhalingsproblemen.

”Het was alsof er een vuurpijl vanop een boot was afgeschoten”, zegt een getuige. ”Maar we begrepen al snel dat dit bittere ernst was. Er ontploften ook een paar gasflessen, onder meer op de boot van Carl Huybrechts.”

Op de boot naast het vaartuig waar de brand ontstond, logeerden zeven jonge Nederlanders. Een van hen bleef aan boord, de anderen zetten een stapje in de wereld in Antwerpen. Toen ze ter plaatse kwamen, dachten ze even dat hun vriend dood was.

”Veel geld”

Carl Huybrechts kwam net terug van vakantie in Kreta. Hij zat nog in de wagen tussen de luchthaven en thuis toen hij het slechte nieuws kreeg. Zijn prachtige Princess viel niet meer te redden. Huybrechts reageert aangedaan. ”Dit zal veel geld kosten. Ik heb het schip gekocht samen met vriend John Secuinanu.”
Het zit Huybrechts ook dwars dat hij deze zomer zijn vrienden niet aan boord van zijn boot zal kunnen ontvangen.


Brand in de jachthaven


Wat er nu met de getroffen vaartuigen moet gebeuren is nog geen uitgemaakte zaak. ”We moeten wachten op wat de verzekering beslist”, aldus de eigenaars.

De brandweer had uren werk om het vuur onder controle te krijgen. Er werden maatregelen genomen om het vervuilde water en de olie tegen te houden en de burgerlijke bescherming had tijdens het weekeinde nog heel wat werk om de jachthaven weer toonbaar te krijgen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio