Antwerpse Sinksenfoor kan op succesvolle editie terugblikken

Antwerpse Sinksenfoor kan op succesvolle editie terugblikken

Antwerpse Sinksenfoor kan op succesvolle editie terugblikken

Print
Antwerpen - De Sinksenfoor op de gedempte Zuiderdokken in Antwerpen heeft zondagmiddag voor de laatste keer dit jaar zijn deuren opengegooid. Ondanks het regenweer van de voorbije weken kunnen de foorkramers op een redelijk succesvolle editie terugblikken, zo vernam Belga zondag van het Sinksenfoorcomité.
"De Sinksenfoor heeft meer volk gelokt dan vorig jaar. Toen bleven veel bezoekers weg door de hittegolf", zegt Fred Azaert van het Sinksenfoorcomité. "De foor viel nu ook gedeeltelijk buiten de examens, wat ook veel goedmaakt."

De zowat 150 kermisattracties kregen dit jaar een nieuwe opstelling. Daar wist vooral het reuzenrad van te profiteren. Dat verhuisde van het speelpleintje aan de rand naar het midden van de foor. Ook de meer sensationelere attracties zoals de achtbaan vielen bij de bezoekers in de smaak.

Na zes weken van ambiance draaien de attracties zondag voor de laatste keer. De foorkramers bieden daarom kortingen tot 40 procent aan. "Er is behoorlijk veel volk. Blijkbaar willen de Antwerpenaren ten volle profiteren van de kortingen. Het weer zit ook mee, dus dit kan wel eens een van de topdagen worden", aldus Azaert.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio