Vijf jaar cel voor oplichters restaurant Dennenhof

De vier kopstukken van de oplichtersbende die hotel-restaurant Dennenhof uit Waasmunster als dekmantel gebruikten, zijn vrijdagnamiddag door de Dendermondse strafrechtbank veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. Ze kregen elk een beroepsverbod van tien jaar en de rechter verklaarde 246.000 euro verbeurd.

Belga

In enkele maanden tijd lichtten ze tientallen horecaleveranciers op voor een half miljoen euro. De man die de goederen hielp versassen naar opslagloodsen kreeg twee jaar cel. Een zesde beklaagde werd vrijgesproken.

De Nederlanders Richard Van Kampen (35) en zijn vader Marinus Van Kampen (59), de Joegoslaaf Uka Gashi (39) uit Antwerpen en Eddy Bleyen (44) uit Zutendaal worden aanzien als leiders van de criminele organisatie. Zij plaatsten bestellingen bij hun slachtoffers en lieten die afleveren aan restaurant Dennenhof. Marc Dufour (54) uit Lommel stond in voor het transporteren van de goederen.

De bende plaatste bestellingen, zoals horecamateriaal, meubelen, televisieschermen, vaatwassers, liters wijn en champagne. Aan restaurant Dennenhof in het Oost-Vlaamse Waasmunster werden die meteen op een andere vrachtwagen geplaatst en weggevoerd. Naar waar willen de bendeleden tot op vandaag niet zeggen.

Betalen voor de geleverde goederen gebeurde niet, of de bendeleden schreven een ongedekte cheque uit. De zaak kwam aan het licht toen gedupeerde leveranciers een advocaat inschakelden om aan hun geld te geraken. Uiteindelijk werd de bende begin dit jaar opgerold, afgelopen dinsdag werd de zaak voor de rechter behandeld en vandaag/vrijdag volgde het vonnis.

Vader en zoon Van Kampen probeerden Uka Gashi als enige leider af te schilderen, waarvoor zij opdrachten uitvoerden. Volgens Gashi was het precies andersom. En Eddy Bleyen vroeg de vrijspraak. De rechter vond echter dat het dossier overduidelijk was en er genoeg bewijzen waren om hen alle vier te aanzien als kopstukken.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER