Levenslang voor moordenaars Stefanie

Levenslang voor moordenaars Stefanie

Levenslang voor moordenaars Stefanie

Print
Mechelen - Het Limburgse hof van assisen had dinsdagavond ruim een uur nodig om Maura Van Lommel (47) en haar zoon Andy Hermans (25) tot levenslang te veroordelen voor de moord op de 18-jarige Stefanie De Mulder. Van Lommel en Hermans knuppelden het meisje in nacht van 11 op 12 augustus 2004 in Mechelen bewusteloos, wurgden haar met een broeksriem en dumpten haar vervolgens in een havendok in Antwerpen.
BR>
De Limburgse assisenjury sloot zich dinsdagavond met haar uitspraak aan bij het arrest van het Antwerpse assisenhof. Dat veroordeelde beiden in september 2006 al tot levenslange opsluiting.

Het Antwerpse arrest werd in februari van dit jaar verbroken door het Hof van Cassatie omdat de voorzitter zonder getuigen in de beraadslagingskamer van de juryleden was geweest. Daardoor moest het proces van de zogenaamde sms-moord overgedaan worden in Tongeren.

Het hof en de jury namen bij de bepaling van de strafmaat geen enkele verzachtende omstandigheid in aanmerking. Wel werden de gruwelijkheid van de feiten en het gebrek aan respect voor het leven van een onschuldig meisje, dat op de drempel van haar leven stond, mee in overweging genomen.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio