Drie jaar cel voor kopstoot met dodelijke afloop

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Nigeriaan Osas E. dinsdag bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 1.100 euro. Hij had zijn landgenoot Godwill J.I. een kopstoot gegeven, waardoor die ongelukkig op zijn achterhoofd terecht was gekomen. De man raakte in een coma en stierf twee weken later.
De twee mannen leefden al langer met elkaar in onmin. Op 3 april vorig jaar kwam het tot een schermutseling in de Dambruggestraat in Antwerpen. Godwill kreeg daarbij een kopstoot en viel op zijn achterhoofd. Pas de volgende dag werd hij met een helse hoofdpijn naar het ziekenhuis gebracht. Daar stelden de artsen een schedelbreuk en hersentrauma vast. Hij raakte in coma en stierf op 18 april.

Osas E. zat enkele maanden in voorhechtenis, maar is intussen weer op vrije voeten. Hij kwam evenwel niet opdagen voor zijn proces. Volgens de familie van het slachtoffer heeft hij helemaal geen spijt van wat hij gedaan heeft. Hij vindt bovendien dat hij al genoeg gestraft is door de maanden die hij in voorarrest doorbracht. Twaalf familieleden van Godwill hadden zich burgerlijke partij gesteld en kregen een schadevergoeding van in totaal ruim 20.000 euro toegekend.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio