Antwerpse handelaars geven vóór solden al kortingen

Antwerpse handelaars geven vóór solden al kortingen

Antwerpse handelaars geven vóór solden al kortingen

Print
Antwerpen - Unizo Antwerpen-Stad organiseert, daags vóór de officiële start van de solden, zelf kortingsdagen bij alle zelfstandige ondernemers van het hele district Antwerpen onder het moto "Heel de stad viert feest".
De organisatie doet dat als reactie op een braderij die de Meir-as met toestemming van het stadsbestuur en het Ministerie van Financien, mag organiseren op 27, 28 en 29 juni.

Officeel mag een braderij met bijhorende toegestane kortingen één keer per jaar georganiseerd worden. Door de toelating aan de Meir-as en de nabijgelegen schoppingcentra, waar bijna uitsluitend filiaalbedrijven gevestigd zijn, in de dagen voor de solden, vindt Unizo dat andere Antwerpse winkelstraten benadeeld worden en dat de koopjewetgeving volledig wordt uitgehold.

Unizo Antwerpen-Stad betreurt dat de stad zich niet als een blok achter de zelfstandige ondernemers heeft gezet bij aankaarting van het probleem. "Onze 'Zomerse Zotte Dagen' gaan vervolgens ook door op 27, 28 en 29 juni 2007 in straten waar dit jaar nog geen braderij gepland werd", zegt vindt Ivo Nicolay, voorzitter van UNIZO Antwerpen-Stad. "De zelfstandige ondernemers kunnen deelnemen onder voorwaarde dat ze niet met verlies verkopen, dat er geen uitstallingen op de openbare weg gebeuren en dat de Solden-vermelding in geen enkele taal wordt gedaan."

Zomerkoopjes vanaf zaterdag 30 juni
De zomerkoopjes starten dit jaar op zaterdag 30 juni. Dat is beslist omdat 1 juli op een zondag valt, aldus Fedis, de federatie die bedrijven in de distributiesector groepeert, dinsdag. Veel middelgrote en grote steden geven hun handelaars ook de toestemming om de deuren te openen op zondag 1 juli. Volgens Fedis is dan 90 procent van de winkels open.

Het openbaar vervoer voorziet in de meeste Vlaamse en Brusselse gemeenten extra vervoer, aldus de federatie. Volgens Fedis zijn de kleding- en schoenverkopers tevreden over het voorbije seizoen. Het afgelopen seizoen was er een meeromzet van 3 procent voor de kleding en 8 procent voor de schoenen.

Toch waren de eerste drie maanden van het jaar de beste van het afgelopen seizoen voor kleding- en schoenverkopers. Dat had vooral met het weer te maken.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio