Van Lommel pleit dan toch schuldig

Van Lommel pleit dan toch schuldig

Van Lommel pleit dan toch schuldig

Print
Mechelen - In tegenstelling tot haar laatste verklaring heeft beschuldigde Maura Van Lommel na afloop van de pleidooien over de schuldragen verklaard dat ze wel degelijk schuldig is.
Ook de verdediging van Andy Hermans betwistte de schuldvragen met betrekking tot de doodslag en de voorbedachtheid niet.

In haar laatste woord zei Van Lommel dat ze ten volle de draagkracht beseft van haar laffe daad en van de verschrikkelijke gruwel die ze aanrichtte. "Ik neem hiervoor mijn verantwoordelijkheid op. Ik had me nooit door haatgevoelens mogen laten meeslepen. Voor de feiten zelf heb ik geen enkel excuus. Het is ook nooit mijn bedoeling geweest om alle schuld op mijn zoon af te schuiven".

Hermans verklaarde dat bij hem twee gevoelens overheersen, een enorm schuldgevoel en schuldbewustheid enerzijds en een diep medeleven met de familie van Stefanie anderzijds.

Volgens raadsman Bart De Schrijver kan Van Lommel de gruwel van haar eigen daden niet aan en heeft ze ook een diep schaamtegevoel over de feiten. Ze had angst voor dit proces, niet omwille van de straf die haar opgelegd zal worden, maar omdat ze ervoor vreesde om als een monster afgeschilderd te worden. We kunnen enkel proberen om te begrijpen hoe de geest van Van Lommel gedurende haar leven zodanig verziekt raakte dat ze deze feiten kon plegen, zei raadsman Bart De Schrijver.

Mr. De Schrijver verwees naar de persoonlijkheidsstoornis die Van Lommel opliep tengevolge van de verstoting door haar eigen moeder. Ze heeft nooit de kracht gehad om dit te verwerken. Mensen met een borderlinpersoonlijheid hebben ook de neiging om zich te begeven in problematische driehoeksverhoudingen, waarvan Stefanie uiteindelijk het slachtoffer is geworden, zo zei hij.

Van Lommel en Hermans hadden het contact ook nooit moeten herstellen. Er ontstond een fatale wisselwerking tussen beiden. Waarom precies Stefanie het mikpunt van hun haat werd, is niet duidelijk. "Het enige wat zeker is dat Stefanie de prijs heeft betaald van alle frustraties van Maura en Andy, die ze nooit verwoord hadden. Ze was in vele opzichte de tegenpool van hen", aldus De Schrijver.

De jury gaat nu in beraadslaging over de schuldvragen.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio