Turnhouts gerecht rolt bende op tijdens geheime bijeenkomst

Print
Turnhout - Het gerecht van Turnhout heeft maandag een grootschalige criminele organisatie opgerold bij acties in heel Vlaanderen.
Tijdens een geheime bijeenkomst in Paal stormden agenten binnen en konden veertien mensen gearresteerd worden. Aansluitend konden in Geel, Zaventem en Mortsel nog eens drie verdachten worden ingerekend.

De interventie vormde het sluitstuk van een intensief onderzoek naar de organisatie, die vooral ladingdiestallen pleegde. Voorts zouden ze volgens het parket van Turnhout eveneens verantwoordelijk zijn voor heling, afpersing, intimidatie, gijzeling, geweldpleging, vuurwapenbezit en witwasoperaties.

Meeste verdachten zijn Belgen
Het gerecht van Turnhout heeft extra info gegeven over de aanhoudingen die gebeurden naar aanleiding van het oprollen van een bende ladingdieven maandag.

Zo zijn de acht verdachten hoofdzakelijk Belgen, uit Herselt, Zoersel, Geel, Neerpelt, Hasselt, Diest en Antwerpen. De meesten zijn geen onbekenden voor de speurders.

De geheime ontmoeting in het Limburgse Paal, waar de politie binnenviel, vond plaats in een taverne vlakbij de snelweg E313.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio