Straf met uitstel voor aanval met "tandenstoker"

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 28-jarige Maria R. dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel en een boete van 550 euro, omdat ze haar vriend vorig jaar had neergestoken.

De vrouw beweerde dat ze dat met een tandenstoker deed, maar de rechtbank hechtte daar weinig geloof aan.

De feiten speelden zich op 10 juni 2006 af in de flat van Maria R. en haar vriend Nico D.L. aan de Vlaamse Kunstlaan in Antwerpen. Hij had enkele vrienden uitgenodigd om naar een voetbalwedstrijd op tv te komen kijken. Maria was daar niet over te spreken, omdat hij haar beloofd had om met de kinderen naar de speeltuin te gaan. De twee kregen ruzie met elkaar. Toen Nico naar het toilet ging, liep ze hem achterna en stak ze hem naar eigen zeggen met een tandenstoker in de schouder.

"Ik hoop dat je dood bloedt", had ze volgens zijn vrienden geroepen. Nico vluchtte naar buiten en kreeg van een overbuur de eerste zorgen toegediend. Zijn vrienden zaten ondertussen nog steeds gekluisterd aan het scherm.

Een arts stelde aan de hand van de verwondingen vast dat Nico met een mes van 5 tot 10 centimeter moet zijn gestoken. Ook het slachtoffer verklaarde dat zijn vriendin een mes had gebruikt, maar Maria bleef erbij dat ze een tandenstoker had gehanteerd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio