Tenten tegen regen en wind

Print
Mol - Op de valreep hebben de organisatoren van Griffelrock maandag aan het Zilvermeer van Mol een tweede tent opgeslagen. De weergoden dreigden immers het festival voor ouderen van de kaart te vegen.
BR>
"Natte voeten zullen de mensen zeker niet hebben", verzekert Piet Verstappen, secretaris van de Provinciale Ouderenraad van de Provincie Antwerpen. "Het zand absorbeert de nattigheid onmiddellijk. Maar we willen ook niet dat de mensen met een longontsteking naar huis gaan." Vandaar de tweede tent. Vandaag kunnen ruim 5.000 toeschouwers zonder problemen onder dak luisteren naar Bart Kaëll, Günter Neefs, Lia Linda en Albert, Micha Marah, Mieke en de Rico Zoroh Band.

De weersvoorspellingen zijn hoe dan ook een streep door de rekening. "We zijn een openluchtfestival, geen Sportpaleis", zegt Piet Verstappen. "We hadden vooral rekening gehouden met té warm weer, niet met koude en regen. Met oudere mensen, zeker als ze in een rolstoel het festival willen bijwonen, moeten we toch voorzichtig zijn." Vorig jaar trokken 6.250 ouderen naar Griffelrock. "Het weer was toen ideaal. Niet te warm en niet te koud en droog. Maar op het weer heb je nu eenmaal als organisator geen vat", besluit hij.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio