Drie jongeren knevelen pastoor

Print
Putte - De pastoor van Putte, Paul Nuyens, is dit weekend overvallen door drie jongeren. Ze drongen de pastorie aan de Lierbaan binnen met behulp van een bankkaart. De priester werd minutenlang in een wurggreep gehouden en gekneveld met een dekbedovertrek.
BR>
Paul Nuyens, die al achttien jaar pastoor is in Putte, is nog onder de indruk van de gewelddadige boefjes die hij zaterdag over de vloer kreeg. 's Avonds rond 21u hoorde hij stemmen van jongeren aan de voordeur. Ze spraken een taal die onbegrijpbaar was voor de pastoor. "Ik vond het raar, want ik verwachtte geen volk. Even later belden ze aan. Ik was al boven en was niet van plan om open te doen. Ze bleven opdringerig aanbellen. Dan ben ik in mijn onderhemd naar beneden gewandeld om te kijken of er iets scheelde. Tot mijn verbazing stond er een jongeman met een rood jasje van Adidas in de hal. Ik vroeg wat hij kwam doen. Hij zei dat hij iets kwam vragen. Toen ik vroeg hoe hij binnen was geraakt, grepen twee kompanen me langs achter vast. Ze zijn binnengeraakt door met een bankkaart het slot van de voordeur open te duwen", schetst Paul Nuyens de hallucinante gebeurtenis.

"Ik wilde de politie bellen, maar ze gooiden me op de grond naast mijn werktafel. Daar hielden ze me minutenlang stevig vast in een wurggreep. Ze riepen 'Geld' en geboden me te zwijgen. De mannen nepen mijn keel hard dicht. Ik voel het nu precies nog. Ze hebben ook mijn broek gescheurd", overloopt de pastoor. "Daarna hebben ze me naar het salon gebracht. Ze bonden me vast met een dekbedovertrek aan de hals, handen en voeten. Ondertussen hebben ze heel het huis onderzocht. Ze hebben achter alle schilderijen gekeken of er nergens geen kluis verborgen zat. Het hele huis is nu een rommelkot. Uiteindelijk hebben ze enkel mijn portefeuille met daarin zeventig euro meegenomen", zegt Paul Nuyens.

"Mezelf bevrijd"

"Toen ze vertrokken waren, heb ik mezelf na een tijdje kunnen bevrijden. Ik ben in de richting van het rusthuis gevlucht, maar toen kwam de politie er gelukkig aan. De boeven waren ondertussen spoorloos verdwenen", aldus Nuyens. "Ik heb aan dit voorval een aantal blauwe plekken overgehouden, maar voor de rest valt het nog mee. Ik heb zondagmorgen gewoon de eucharistieviering gedaan en heb een kindje gedoopt. Gewoon verder doen was het beste om mijn zinnen te verzetten. Ik heb nooit echt bang gehad, al ben ik wel erg geschrokken. Dit is al de tweede keer dat ik met criminelen in aanraking kom. Een aantal jaren geleden is er al ingebroken in de vroegere pastorie. Ik ben niet van plan om me nu anders te gedragen, want ik wil beschikbaar blijven voor mijn mensen. Ik ga wel zo snel mogelijk veiligere sloten laten installeren", besluit pastoor Nuyens.

Bert PROVOOST

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio