Containerpark wordt duurder

Print
Lier - Intercommunale Ivarem heeft haar containerpark aan de Mechelsesteenweg in Lier gemoderniseerd. Je kunt er voortaan met je elektronische identiteitskaart binnen. In het park bevindt zich nu ook een aparte betalende zone.
BR>
"Vanaf nu kan de bezoeker zich registreren aan de hand van zijn elektronische identiteitskaart. Wie die niet heeft, kan tot eind 2008 gebruik blijven maken van de bestaande toegangskaart. Maar de belangrijkste vernieuwing is de opdeling van het containerpark in een betalende en niet-betalende zone. Betalen kan voortaan enkel nog met proton en bancontact", zegt stafmedewerker Peter Borstlap.

"Om de betalende zone te betreden, moet de bezoeker een ticket kopen aan de betaalzuil. Je rijdt eerst het containerpark binnen, parkeert ergens en wandelt dan naar de betaalzuil. Daar geef je aan welke betalende fracties je aflevert. Je betaalt aan de zuil en je krijgt een ticket. Daarmee kan je met de auto via de slagboom of te voet via de draaikrans de betalende zone betreden", legt regioverantwoordelijke Johan Ceulemans uit.

Het containerpark is daarmee als eerste van de Ivarem-containerparken voorbereid op de invoering van diftar. "Door de bezoekers te laten betalen in functie van de hoeveelheid afval die zij aanvoeren, gaan zij meer aandacht hebben voor het voorkomen en hergebruiken van deze afvalstoffen. Om de burger het nieuwe systeem te leren gebruiken, voorzien wij in een voldoende lange oefenperiode. Dat wil zeggen dat tot de invoering van diftar in de tweede helft van 2008 de nieuwe apparatuur wel moet worden gebruikt, maar dat de huidige tarieven van kracht blijven voor de fracties die reeds betalend zijn: grofvuil, asbestcementafval, treinbiels en vlak glas. Die inloopperiode geeft de burger ook tijd om zijn afvalgedrag aan te passen", vertelt Ivarem-vooorzitter Johan Timmermans. De Lierse schepen van Afvalbeleid en Milieu Rita Van den Bulck (CD&V/ N-VA) stelde de openingstijden van het containerpark in vraag. Zij ziet het park zaterdag liefst wat langer open. Verder hoopt ze dat bij het invoeren van het diftarsysteem de prijzen voor de gebruikers betaalbaar blijven.

Chris VAN ROMPAEY www.ivarem.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio