Coverband met eigen sound

De nieuwste groep onder de coverbands heet X-Cuse. Enkele leden van het vroegere Cute en Wild Willi vonden elkaar in Willebroek. Ze brengen covers van muziek uit De Afrekening.

BR>

De vier bandleden bepalen de sound van de nieuwe groep X-Cuse: Dave Aarnouts (gitaar), Herman Van Beveren (bas), Jan Jacobs (keyboard) en Bart Coeckelbergh (drums). Voeg hier de stem van Nelleke Van de Ven, dochter van Jan Van de Ven, aan toe en de band kon boven de doopvont worden gehouden.

Uniek voor deze band is dat ze enkel muziek brengen die in het programma De Afrekening van Studio Brussel te horen is. " We willen tot een eigenzinnige mix komen van hedendaagse muziek met de sound van X-Cuse", verduidelijkt drummer Bart Coeckelbergh. Hij is net als zijn maatje Herman Van Beveren 41 jaar jong en ze kennen elkaar al van de lagere school. Beiden wonen in Blaasveld en hebben na een jeugdige periode vol muziek gekozen voor het familiale leventje. Recent haalden ze hun instrumenten van onder het stof. In hun repertoire zit zowel het keiharde werk als meer rustige nummers van onder meer Coldplay en Robbie Williams.

"We beschikken over een playlist voor anderhalf uur optreden. Ondertussen zijn we gestart met het samenstellen van een nieuwe. Bedoeling is dat we heel veel nummers naar onze sound kunnen zetten, zodat we afhankelijk van het publiek en de plaats het optreden kunnen laten evolueren", verduidelijken Dave Aarnouts (31) en Jan Jacobs (28) uit West-Vlaanderen.

Zangeres Nelleke Van de Ven is voor de groep zelf de grote ontdekking. "Verder dan zingen in de badkamer en de keuken reikte mijn ambitie niet. Door een toeval ben ik bij X-Cuse beland."

"Volgend jaar spelen we al zeker op de Kanaalfeesten in Willebroek. Hopelijk veroveren we ook een plaatsje op de podia van Marktrock of Maanrock", besluit manager Ann Van der Auwera.

Jan BOEY

www.x-cuse.be, www.myspace.com/coverbandxcuse

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio