Rijkevorsel swingt erop los

Voor het tweede jaar op rij pakt de Sint-­Jorisgilde van Rijkevorsel uit met het gratis zomerfestival Rijkevorsel Swingt. Elke donderdag van juli staan twee muziekgroepen op het podium.

BR>

De Sint-Jorisgilde organiseerde samen met de fanfare de eerste editie van Rijkevorsel Swingt. De fanfare haakte dit jaar af als medeorganisator. De voetbalclub van café ­Saloed steekt nu de handen mee uit de mouwen.

"De VVV van Rijkevorsel organiseerde zeven jaar lang de concertenreeks Kiosk ­Zomert op de kiosk achter het gemeentehuis", zegt Tim Van Hemeldonck van de Sint-­Jorisgilde. "Toen die organisatie ermee stopte, zijn wij vorig jaar begonnen met Rijkevorsel Swingt. Eerst wilden we de optredens op zaterdag laten plaatsvinden, maar dat lag moeilijk. Daarom swingt Rijkevorsel nu vier donderdagavonden in juli."

Kinderanimatie

Rijkevorsel Swingt lokte vorig jaar gemiddeld 700 personen per optreden. Op de af­fiche van dit jaar staan allemaal groepjes die covers brengen. "We hebben geprobeerd om groepen te vinden met eigen nummers, maar die kostprijzen lopen op", vervolgt Tim Van Hemeldonck. "We hebben toch leuke covergroepen kunnen strikken. Fast-­Forward is ooit uitgeroepen tot een van de beste ­coverbands in Vlaanderen. Elk optreden bestaat uit een voorprogramma en een hoofdact. Dit jaar hebben we ook kinderanimatie zoals een springkasteel en grimage." De winst van het festival vloeit weer naar de gilde en naar VC Saloed. Rijkevorsel Swingt opent op 5 juli met Voenk en Fast-Forward. Op het podium staan later ook Fenix en ­Detali (12 juli), Black on blonde en Catch Up (19 juli) en Saloed Rock Experience en Last-­Minit (26 juli). De optredens starten telkens om 19u.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio