Peperdure outdoor kart gestolen in Westerlo

Print
Westerlo - Eros Tomassetti (18) uit de Polderstraat in Westerlo is zijn outdoor-kart kwijt. In de nacht van zondag op maandag gingen dieven aan de haal met de gesloten aanhangwagen met daarin de kart. Mogelijk wisten ze niet eens dat in de aanhangwagen een kart zat.
BR>
Eros is de zoon van ­Domenico Tomassetti, de uitbater van kledingwinkel Moda Eros in Westerlo. De vader was er maandagochtend niet graag bij toen hij de boodschap aan zijn zoon moest overbrengen.

"De gesloten aanhangwagen stond op de parking van de brandweer", vertelt hij. "Maandagmorgen was die weg. Ik was er zelf het hart van in dat ik de diefstal moest melden aan mijn zoon. Al zijn spaarcentjes zaten daar in. Hij heeft er meer dan twee jaar tijdens de weekends voor gewerkt om alles te bekostigen. Eros knutselde ook vele uren aan de kart. "

Beveiliging

"Mijn zoon is net afgestudeerd als kok en had nu eindelijk tijd om zijn hobby te beoefenen. Zoiets werkt zeer demotiverend."

De outdoor kart kost nieuw meer dan 10.000 euro. In België kan daarmee alleen in Genk of Francorchamps worden gereden. "Ik heb vernomen dat in de regio wel meer aanhangwagens worden gestolen. We hadden hem goed beveiligd met een degelijk slot in de bol. Vermoedelijk gebruikten de dieven een soort takelwagen."

Alex KESTENS
0478-27.67.53
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio