Herrie rond advertentie met foto burgemeester

Print
Antwerpen - Vlaams Belang stoort zich aan een advertentie, waarop een foto van burgemeester Patrick Janssens en gemeenteraadslid Karim Bachar, beiden sp.a, is te zien. De bewuste advertentie van immobiliënkantoor Chase verscheen zaterdag in verscheidene kranten. "Het gaat om een commerciële reclamecampagne, daarin hoort de Antwerpse burgemeester niet huis", zegt VB-gemeenteraadslid Bart Debie.
BR>
Bart Debie liet zijn ongenoegen al maandagavond op de gemeenteraad horen. Vlaams parlementslid Jan Penris zal woensdag Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Patrick Dewael (VLD) over deze 'zaak' bevragen.

De foto waarover het VB valt, werd genomen tijdens de kampioenenviering van zaalvoetbalclub Forcom, die zowel door Chase als door het Antwerpse Topsportfonds wordt gesteund.

"Chase heeft ons gevraagd of ze de foto mochten gebruiken. Wij hebben toestemming gegeven op voorwaarde dat de context waarin de foto werd genomen, duidelijk op de advertentie zou staan. En dat is ook gebeurd", zegt Kiki Vervloesem op het kabinet van de burgemeester.

Ook het argument van het VB dat het A-logo onrechtmatig is gebruikt in de advertentie, wordt door het kabinet van de burgemeester weggewuifd. "Antwerpen steunt Forcom via het Topsportfonds en daar staat onder meer tegenover dat hun naam mag worden gebruikt in combinatie met het A-logo."

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio