Brandstichter jeugdhuis Tuitvlugt krijgt psychologische behandeling

De 23-jarige man die in april 2004 samen met een minderjarige kompaan brand stichtte in jeugdhuis Tuitvlugt in Borsbeek kreeg maandag van de rechter drie jaar met uitstel. Hij moet een psychologische behandeling volgen.

BR>

Omdat hij zich niet meer welkom voelde in jeugdhuis Tuitvlugt aan Fort III in Borsbeek, smeedde Philip C. samen met een minderjarige vriend het plan om de muziekinstallatie te stelen. Dat verliep in de nacht van 23 april 2004 niet helemaal zoals gepland, omdat zij de versterker niet konden vinden. Uit frustratie staken zij een zetel in brand, maar dat liep verkeerd af. Het pas vernieuwde jeugdhuis brandde volledig uit.

Philip C. bekende de diefstal en de brandstichting. Het parket vervolgde hem ook nog voor een andere opzettelijke brandstichting van september 2005. In een dronken bui na een fuif stak hij onderweg naar huis twee keer een stapel papier in brand, zonder grote gevolgen. Zoals voorgesteld door de procureur, veroordeelde de rechter Philip C. tot drie jaar met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Hij moet zich psychologisch laten begeleiden en 550 euro boete betalen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio