Jonge ontwerpers tonen juwelenpracht

Print
Antwerpen - Wie graag armbanden, oorbellen, ringen en halsjuwelen bewondert, kan daarvoor deze week terecht in het Antwerpse Open Onderwijshuis. De leerlingen van de afdeling Goud en Juwelen van het Stedelijk Instituut voor Handel en Ambachten tonen er hun recente creaties.
BR>
"Wat je te zien krijgt, zijn de eindwerken van de zesde en zevende jaren, aangevuld met creaties van hun jongere collega's van de derde en vierde jaren. Zo merkt de kijker dat er een duidelijke leerlijn waar te nemen valt in het artistieke en ambachtelijke kunnen van onze scholieren. De jury was alleszins meer dan tevreden over de resultaten", stelt lerares Lydia Segers met genoegen vast.

De leerlingen werkten rond landen als India en Armenië, het thema fantasie, Fabergé-eieren en de ontwerper Gijs Bakker. Ze maakten parures van vier stuks: oorbellen, armbanden, ringen en halssnoeren.

De juwelenpracht is nog tot 28 juni dagelijks van 11 tot 17u te bewonderen in het Open Onderwijshuis aan de Lange Gasthuisstraat 29. Aan de expo is ook een wedstrijd verbonden, waarbij je een mooi juweel kunt winnen door het juiste gewicht ervan te raden. De toegang is gratis.
Info: 03-212.19.40 of www.siha.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio