"In 2008 zetten we de grote kanonnen in"

Print
Antwerpen - Het jaarlijks festival op het Mechelseplein, aan het begin van de zomervakantie, is stilaan tot een traditie aan het uitgroeien. Omdat de belangstelling elk jaar nog vermeerdert, wil de organisatie vanaf volgend jaar de grote kanonnen inzetten. Om budgettaire redenen zal de editie van dit jaar 'maar' twee avonden duren.
BR>
Vorig jaar was het Mechelseplein Festival nog verspreid over zeven dagen. Maar voor de editie 2007 zal het plein alleen op vrijdag- en zaterdagavond bezet worden door muzikaal talent. De reden is eenvoudig. Met het Grachtenfestival in Amsterdam als voorbeeld wil de organisatie in 2008 een affiche voorstellen van talent uit verscheidene conservatoria en academies, verspreid over een dozijn podia. Een organisatie waar heel wat muziekliefhebbers op af zullen komen.

"Net zoals Zuiderzinnen het feest van het woord is aan het einde van de zomer, willen wij het feest van de muziek worden", legt organisator Edwin Van Muylder van de vzw St.-Jorispoort uit. "Om budgettaire redenen zal het dit jaar dus iets minder zijn, maar het blijft nog altijd de moeite waard. Met La Belle Equipe en het Antwerp Gipsy Ska Orchestra vullen we het plein met nostalgische, plezante en beweegbare muziek. Zaterdag brengt talent van het Lemmensinstituut uit Leuven jazz en lounge. Later betreedt Sweet Coffee het podium en sluit Axl Daeseleire als DJ het geheel af. Toegegeven, iets minder spektakel dan vorig jaar, maar nog altijd een mooie affiche."

Mede dankzij de intrede van een grote mobiele operator als sponsor, kan een groot deel van de plannen voor volgend jaar worden gerealiseerd. "Die inbreng hadden we nodig, anders zou het niet mogelijk zijn om uit te breiden. Het publiek dat dit weekend het plein bezoekt, zal natuurlijk denken dat het festival begint te slabakken. Integendeel, we willen er net iets groter van maken en daarom is een rustig jaartje echt geen slecht idee", aldus Edwin Van Muylder.

Mechelsplein Festival, vrijdag 29 en zaterdag 30 juni, telkens om 20u.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio