Hockey breidt uit, baseball verhuist

Print
Brasschaat - Hockeyclub Dragons geeft haar kunstgrasveld af aan de voetbalclub, maar krijgt er op de terreinen van baseballclub Braves twee velden bij. De baseballclub verhuist in de toekomst naar het militair domein op de hoek van de Bondgenotenlei en de Mishaegen.
BR>
Hockey en baseball zijn populaire sporten. Het gemeentebestuur werkt momenteel een masterplan uit voor het park waarin beide clubs betrokken zijn. Hockeyclub Dragons, dat zopas een nieuw clubhuis heeft gebouwd, ziet zijn ledenaantal groeien. "Om al die sportende leden de kans te bieden comfortabel te trainen, hebben we minstens één terrein meer nodig. We zijn dan ook tevreden dat we kunnen uitbreiden", stelt Dragons-voorzitter Jean-Pierre Speleers.

Ook bij baseballclub Braves kijken ze hoopvol de toekomst tegemoet. "Om Europees te kunnen meedraaien, moeten wij ook uitbreiden. In het gemeentepark zitten wij te krap", zegt voorzitter Jean-Paul Jacobs.

"Begin juli hebben wij een volgend onderhoud met burgemeester Dirk de Kort (CD&V) en dan is het kwestie van alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. We zaten zeer graag in het park, maar onze ambities laten dat niet meer toe. Daarom zullen we trachten om het seizoen 2009, dat voor het baseball in april start, op onze nieuwe locatie aan te vatten", aldus nog de Braves-voorzitter.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio