Straatveger: nog zo slecht niet!

De stad Antwerpen is op zoek naar 150 straatvegers die vanaf augustus ingezet kunnen worden in wijkgerichte veegteams. Om de zoektocht kracht bij te zetten werd maandagavond een infomoment georganiseerd in de feestzaal van het Kielpark. De sessies lokten bijna 700 geïnteresseerden die allemaal een gooi doen naar een plaatsje bij de Witte Tornado's en het bruto maandloon van minimaal 1.547,22 euro.

BR>

De infoavond vormt een onderdeel van het plan tot verandering in het kuissysteem dat de stad wil doorvoeren. De Witte Tornado's zouden per ploeg vaste wijken krijgen. "Op die manier wordt er een vertrouwensrelatie opgebouwd met de bewoners en hopen we het nodige respect af te dwingen, zodat de mensen meer gaan nadenken voor ze iets op straat gooien", vertelt verantwoordelijke Peter Van Lint.

Met de uitbreiding van personeel wil hij de veegfrequentie in de stad verhogen, zodat er vijfmaal per week op dezelfde plaats kan worden geveegd. Op de toeristische as zelfs tot driemaal per dag. "Wij bieden een job aan die weinig kennis vereist, maar wel een overduidelike waarde heeft. De tijd dat er neergekeken werd op straatvegers, is allang voorbij. Dat blijkt ook uit de massale reactie van vanavond."

Toch zijn er kandidaten die liever niet op de foto willen, zoals Hobokenaar Nassir Ahmad Hosseini, oorspronkelijk afkomstig uit Afghanistan. "Ik werk al een paar maanden als glazenwasser bij het OCMW. Maar met deze job krijg je een vast contract, dat vind ik beter. Eén van de enige vereisten was de kennis van het Nederlands en kijk, ik heb vandaag net mijn diploma gehaald."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio