McDonalds blijft uren dicht

Vakbondsafgevaardigden van ACV en ABVV blokkeerden maandagmiddag de toegangen tot de ­McDonaldsvestigingen in Geel en Herentals.

jmartynowski

BR>

Achter het raam van de ­McDonalds op de Antwerpseweg in Geel bleef een klein ventje onverstoord aan zijn rietje zuigen terwijl actievoerders buiten groene en rode spandoeken ophingen en alle toegangen tot het eethuis afsloten. "We willen het eten van het manneke niet afpakken", zei Dirk Verhaegen, secretaris van ACV Voeding en Diensten. "Maar vanmiddag komt hier niemand meer in."

De actiebereidheid was groot. Afgevaardigden van diverse bedrijven uit de horecasector namen aan de blokkade deel. "We hebben vijf jaar gewacht op een goed akkoord", zei een van hen. "Maar Bemora, die een derde van de sector vertegenwoordigt, gaat dwars liggen. Ik begrijp dat niet. Als Bemora niet toegeeft, denk ik dat we nog wekenlang acties zullen voeren."

In de Kempen zijn er ook de rest van de week nog blokkades van restaurants, vooral eethuizen uit de ketens die Bemora vertegenwoordigt, gepland.

GVN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio