Picknicken in tuin van pastorie

Deze zomer brengt de cultuurdienst van Retie weer een fijn cultuurprogramma. De locatie is net zoals de voorbije jaren de gezellige tuin van de pastorie aan De Vest. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen uit muziek en film.

jmartynowski

BR>

Voor het derde jaar organiseert de Retiese cultuurdienst enkele concerten in een uniek opzet. Bezoekers van de sfeervolle tuin van de oude pastorie brengen zelf hun picknickmand mee. "Geen drank- of eetkraampjes, alleen genieten van je eigen picknick en muziek", vindt Roel Slegers van de cultuurdienst. "De poort De Vest gaat open om 11.30u en de optredens starten om 12.15u. De toegang is gratis.

Het muziekaanbod is gevarieerd. Op zondag 1 juli spelen The Mob Stories, een funkband uit Geel. Op 22 juli presenteert de Retiese Rik Mercelis met Single Malt zijn akoestische kijk op popmuziek. En op de laatste picknick­middag, op 29 juli, staat jazz­- formatie ­Jazztafari op het po­dium.

In diezelfde tuin organiseren de cultuurdienst en de bibliotheek Rethyscoop. Elke woensdag in juli en augustus kunnen filmliefhebbers naar een openluchtvoorstelling. Rethyscoop vertoont vanaf woensdag 4 juli de interessantse films van het aflopen jaar op een groot scherm. Zo staan onder andere filmparels als De Hel van Tanger, Shooting Dogs en Syriana op het programma. De cultuurdienst werkt samen met Vlaanderen Feest en Open Doek. Vanaf 20.30u kan je in de pastorietuin terecht, de film begint een uurtje later en kost twee euro.

Bij slecht weer vinden zowel de picknickmiddag als de filmvoorstelling plaats in GC Den Dries in de Kerkhofstraat.

FrSt

www.retie.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio