Interventiekorps strijkt neer in arrondissement

Print
Mechelen - De politiezones van het arrondissement Mechelen kunnen sinds maandag via de federale politie in Mechelen voor diverse opdrachten de steun inroepen van acht bijkomende agenten. Het achttal vormt de Mechelse afdeling van het zogenaamde interventiekorps.
BR>
Door een reorganisatie binnen de federale politie is een deel van de algemene reserve van de federale politie in Brussel toegewezen aan de verschillende provincies. De provincie Antwerpen mocht van dit interventiekorps rekenen op 33 manschappen. Acht daarvan zijn toegewezen aan de federale politie van het arrondissement Mechelen. Het gaat om vier mannen en vier vrouwen, die allen hun politie-opleiding hebben doorlopen in de politieschool van Limburg. Maandag was hun eerste werkdag met de kantoren van de federale politie in het Mechelse kantorenpark Ragheno als uitvalsbasis. "Voor de toegewezen agenten verandert er niet zoveel, buiten dat ze niet meer opereren vanuit Brussel maar wel Mechelen", geeft directeur-coördinator Jean-Claude Gunst van de Mechelse federale politie aan.

Meer blauw

"De acht agenten hebben twee grote taken: in uiteenlopende situaties zoals voetbalwedstrijden, betogingen of grote manifestaties mee de openbare orde helpen verzekeren en de lokale politiezones ondersteunen bij het uitvoeren van controles zoals bij Wodca-acties. Door de komst van de acht agenten zullen de lokale politiekorpsen in het arrondissement minder snel nog eigen manschappen moeten afgeven voor ordehandhaving bij opdrachten buiten hun eigen zone. Daardoor kunnen de lokale politiezones meer blauw op straat brengen", licht ook hoofdinspecteur Tommy Wouters de opzet van het interventiekorps toe. Hij is sinds maandag de sectieleider van het Mechelse interventiekorps. Net als Turnhout telt dat momenteel acht agenten. In december volgt een eerste evaluatie van het project. De kans bestaat dat het dan nog extra agenten krijgt toegewezen.

Jan VAN DE POEL
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio