Plattelandsproject de Merode voorgesteld

Op een informatieve vergadering in Westerlo is het plattelandsproject de Merode nader toegelicht. Dit project behelst de aankoop en exploitatie van losse natuurgebieden die strekken van Geel tot aan Scherpenheuvel-Zichem.

jmartynowski

BR>

Het plattelandsproject wil de gronden, met respect voor de natuur, openstellen voor het grote publiek. De losse stukken natuurpracht moeten een samenhangend geheel worden met verbindingen tussen wandelpaden en fietsnetwerken. Zo kan er in het hele gebied naar hartelust worden gewandeld en aan mountainbiken en paardrijden gedaan.

De betrokken partijen willen massaal bezoekers naar het gebied lokken. De bedoeling is niet alleen dat de bezoekers zich kunnen ontspannen in de natuur, maar dat ze er ook gaan verblijven.

De Beeltjens en de Kwarekken vormen een pilootproject. De bestaande wandelpaden worden er uitgebreid en geoptimaliseerd en er is er een duidelijke bewegwijzering doorgevoerd.

Een eerste effectieve realisatie van het plattelandsproject en de gemeente Westerlo is het herstel van de Netedijk tussen de Marlybrug en de Broekstraat.

Na de infovergadering bleek dat een deel van de lokale bevolking een overbezetting van de bossen vreest. Vooral de wandelaars en de buurtbewoners zijn bang dat er door de verbetering van de paadjes veel meer fietsers gaan opduiken in de Merode bossen en dat de rust er daardoor ver te zoeken zal zijn.

Philippe De Backer van het Kempens Landschap verzekerde de ongeruste bewoners dat het optimaliseren van de paden vooral het herstel ervan inhoudt. Binnen enkele maanden is er opnieuw een infoavond gepland over de stand van zaken.

KrVe

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio