Overkapping ijsbaan seizoen uitgesteld

De ijshockeyers en recreanten schaatsen deze winter nog in de openlucht in Herentals. Bloso plant de overkapping van de ijsbaan pas in de lente van 2008.

BR>

Even bestond de hoop dat de ijsbaan het volgende schaatsseizoen al gedeeltelijk overkapt zou zijn. Maar die timing haalt Bloso niet. "We maken het aanbestedingsdossier wel dit jaar al klaar", verzekert centrumverantwoordelijke Renilde Beyens. "Zo mislopen we de Vlaamse overheidssubisidie niet." De stad Herentals past op haar beurt 317.000 euro bij. De rest van het budget maakt Bloso zelf rond.

"Een aantal voorbereidende werkzaamheden hebben dit jaar al plaats", zegt Beyens. "Maar de eigenlijke overkapping gebeurt pas in maart 2008. We moeten nu hopen op een minder natte winter dan vorig jaar. En voor de schaatsbaan is het ook beter dat de nazomer minder lang duurt dan in 2006."

De verantwoordelijke beseft dat de overkapping van de ijsbaan dringend is. "We hebben een heel slecht seizoen achter de rug. En het kan nog erger. We dreigen scholen te verliezen als het weer ook dit jaar tegenzit. Schooldirecties willen voor het dure busvervoer schaatszekerheid. En die hebben ze alleen op een overdekte ijsbaan. Ook ijshockeyclub HYC dringt aan op een overkapping. Ze is het beu om wedstrijden en trainingen te moeten annuleren. Voor een club die actief is in de eredivisie, is dat heel begrijpelijk."

De overkapping gebeurt wellicht met een tentstructuur. De zijkanten zijn gedeeltelijk open, zodat er toch nog in de buitenlucht kan geschaatst worden.

BaLa

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio