Geen Chinese wagens meer bij Cardoen

Auto’s Cardoen heeft de verkoop van de Chinese Brilliance met onmiddellijke ingang stopgezet. ”Nadat ik afgelopen weekend de resultaten van de NCAP-crashtest had gekregen, stond mijn besluit vast: zo’n onveilige auto wil ik niet verkopen”, argumenteerde zaakvoerder Karel Cardoen maandag zijn beslissing.

BR>

De Brilliance, een luxueuze berline van minder dan 20.000 euro, maakte pas vorige week zijn debuut op de Belgische markt. Inmiddels heeft de Antwerpse invoerder Cardoen er al negen modellen van verkocht.

”Er is nog geen enkele wagen geleverd.We gaan die klanten dus gewoon terugbetalen. Aangezien we de hele operatie hebben afgeblazen,kunnen we ook niet instaan voor de garantie en de dienst na verkoop.Voor ons is dit een financiële opdoffer. De contracten lopen en we hebben al 120 auto’s betaald,waarvan er 40 geleverd zijn. Via de Europese invoerder gaan we die wagens proberen terug te sturen.”

De Brilliance had eerder de ECE-crashtest met relatief succes doorstaan. Maar wegens het ontbreken van zij-airbags behaalde de auto maar anderhalve ster op de strengere NCAP-test.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio