Provincie wil oplossing weekendverblijven

Print
Herselt - Het provinciebestuur van Antwerpen zoekt een oplossing voor de aanslepende problematiek van de weekendverblijven in Herselt. Dat heeft de bestendige deputatie zopas beslist.
BR>
In navolging van de Antwerpse gemeenten Essen en Wuustwezel zal een studiebureau zich ook in Herselt buigen over de problematiek van de weekendverblijven. "Met dit eerste onderzoek willen we nagaan of de weekendverblijven in aanmerking komen voor ruimtelijke herschikkingen zoals het aanpassen van de bestemming of het toelaten van permanente bewoning", verduidelijkt Koen Helsen (Open Vld) die in de bestendige deputatie bevoegd is voor ruimtelijke ordening.

Het studiebureau onderzoekt in het najaar alle mogelijke scenario's. "Nadien kan dit dan aanleiding geven tot de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen die de beslissingen in wettelijke vorm moeten gieten", zegt de gedeputeerde.

Herselts schepen van Ruimtelijke Ordening Kathleen Helsen (Cd&V) is alvast tevreden. De beslissing om Herselt als proefgemeente in te plannen, volgt dan ook na haar parlementaire vraag aan Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld). "Ik ben inderdaad tevreden. Onze visie strookt niet altijd met die van andere gemeenten, daarom is het goed dat de provincie actief op zoek gaat naar een oplossing voor Herselt."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio