Huiszoeking Mechelse Goedkope Woning, adjunct-directeur ontslagen

Print
Mechelen - De sociale huisvestingsmaatschappij de Mechelse Goedkope Woning (MGW) heeft maandagavond 25 junitijdens een extra Raad van Bestuur zijn adjunct-directeur aan de deur gezet. De directeur blijft voorlopig geschorst.
Voorts maakte de organisatie bekend dat een financiële doorlichting van de boekhouding zal volgen nadat de gerechtelijke politie vorige week een huiszoeking hield in de kantoren van MGW. "De actie kaderde in een gerechtelijk onderzoek dat al meer dan een jaar loopt en de laatste weken in een stroomversnelling is geraakt", aldus voorzitter Kristl Strubbe (Open Vld).

De hele heisa rond het directieteam van MGW ontstond nadat in het laatste jaarverslag van de Mechelse ombudsdienst, dat twee weken geleden werd voorgesteld, een opvallend hoog aantal klachten aan het adres van de MGW bleek gericht. Een paar dagen na het nieuws werden de directeur en zijn rechterhand al op non-actief gezet door het nieuwe directiecomité. Maandag 25 juni volgde een nieuwe vergadering met onder meer de beslissing tot ontslag.

"Het nieuwe directiecomité heeft vastgesteld dat er bij MGW wanbeleid is gevoerd op alle vlakken. In het gerechtelijke onderzoek verlenen we volledige medewerking en willen we duidelijk stellen dat alle mogelijke onregelmatigheden in de organisatie tot op het bot zullen onderzocht worden", aldus nog Strubbe die eerder al benadrukte dat het vorige bestuur, samen met de directie, een verpletterende verantwoordelijkheid in de hele zaak draagt. Dinsdag 26 juni start een financiële doorlichting van de hele boekhouding van de sociale huisvestingsmaatschappij.

"Er zal op korte termijn ook een interim-manager worden aangesteld om op alle vlakken reorganisatie door te voeren en aanbevelingen te doen voor de verdere goede werking van de maatschappij. We willen schoon schip maken met het verleden en al onze energie richten op het broodnodige herstel van de relatie met onze huurders", besluit Strubbe.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio