Megaspeelplein Vlierkouter is er voor alle leeftijden

Print
Hamme - Op een terrein van tienduizend vierkante meter bouwde het gemeentebestuur van Hamme een grootschalig speelterrein uit in een groene omgeving. Speelplein Vlierkouter biedt spelgenot aan alle leeftijden van kleuters tot senioren.
BR>
De nieuwe veiligheidsmaatregelen die in 2001 uitgevaardigd werden, hadden drastische gevolgen voor de Hamse speelterreinen. Veel speeltuigen voldeden niet meer aan de normen. "Het gemeentebestuur besloot om vanaf 2005 bij de uitbouw van speelterreinen de nieuwe Europese wetgeving te volgen", vertelt schepen van Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld). "Het terrein Vlierkouter kreeg de hoogste prioriteit. De gebruikers kregen inspraak: kinderen en jongeren uit de omgeving mochten eigen ontwerpen indienen en hun voorkeur voor speeltuigen kenbaar maken. Ook de wijkraad boog zich over de voorstellen. Zo voelde iedereen zich bij dit project betrokken."

Jeugdambtenaar Serge Claeyé getuigt: "Met hun voorstellen en opmerkingen werd rekening gehouden. Zo bleef een ruimer BMX-parcours behouden. De speeltuigen zijn per leeftijdscategorie gegroepeerd met een kleuterhoek, een klimrek voor de 6- tot 9-jarigen en een combinatietoestel voor de 6- tot 12-jarigen. Er is vrij ruimte om te voetballen of spelletjes te spelen. De wijkraad zag de doolhof niet zitten. Die is vervangen door een petanquebaan voor senioren. Wandelpaden met zitbanken doorkruisen het terrein."

Voor burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V) schenkt het beleid terecht veel aandacht aan de jeugd. "De aanleg van dit speelterrein kost 90.000 euro. Ook de jeugdlokalen in Moerzeke worden in gebruik genomen. Er komt tegen 2009 een nieuw jeugdcentrum naast de fuifzaal. Zogge krijgt nieuwe jeugdlokalen op De Braak."

De ingebruikname van het speelplein Vlierkouter werd enkel verstoord door hevige regenbuien.

Wim ONSELAERE
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio