Taxi bestellen kan nu ook via sms

Print
Mechelen - Bij N-Taxi uit Hombeek (Mechelen) kunnen klanten vanaf vandaag een taxi bestellen via sms. Zaakvoerder Patrick Ninite is een van de ondernemers die daarvoor het nationale nummer 3567 gebruikt.
BR>
N-Taxi heeft elf taxi's rondrijden. Christine Verstraeten, de echtgenote van Patrick, leidt die vanuit de thuisbasis aan de Hombekerkouter allemaal in goede banen. "Soms is het hier een echte heksenketel en krijgen we drie tot vier oproepen tegelijk", lacht de dame. "Wie niemand aan de lijn krijgt, wordt doorgeschakeld naar een antwoordapparaat. Met sms ken je dat probleem niet", zegt Koen Stroobants van Datasend. Dat bedrijf uit Antwerpen levert de technologie voor de nieuwe sms-dienst aan. "Absend werkt heel eenvoudig. Wij communiceren voor al onze klanten via het na- tionale nummer 3567. Naar dat nummer kunnen klanten van het taxibedrijf een sms sturen die begint met de boodschap

N-Taxi, vervolgens een spatie, hun adres en eventueel hun naam", legt Stroobants uit.

Een sms versturen, kost vijftig cent. Via de server krijgen klanten de garantie dat hun sms'je is aangekomen. "In principe garanderen wij onze klanten dat er binnen de tien minuten een taxi voor hun deur staat", zegt Patrick Ninite. "Maar als dat niet lukt, kunnen wij via sms gemakkelijk laten weten dat de wagen iets later zal arriveren. Het bespaart ons lange telefoongesprekken."

N-Taxi werkt dagelijks zo'n 200 tot 250 ritten af. "De mogelijkheid bestaat dat wij de sms-boodschappen in de toekomst ook rechtstreeks doorsturen naar onze chauffeurs, maar voorlopig zijn onze voertuigen daarvoor nog niet uitgerust", vertelt Ninite.

In het onderwijs heeft Datasend zijn nut al bewezen. "Het is heel handig om aan- of afwezigheden van leerlingen te melden, zowel door ouders als door de school zelf. In de taxiwereld is het aanwenden van Absend een primeur voor ons land", besluit Koen Stroobants.

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio