Burgemeester Somers al fietsend naar vergaderingen in Mechelen

Print
Mechelen - Het Mechelse schepencollege heeft vijf kleurrijke fietsen aangeschaft voor korte verplaatsingen in de binnenstad. Duurzaam, milieuvriendelijk en een signaal naar de bevolking, luidt het.
De fietsen werden gekocht bij de sociale werkplaats Vzw 't Atelier die ook zal instaan voor de herstellingen. Bedoeling is dat burgemeester Bart Somers (Open Vld) en zijn acht schepenen er regelmatig op springen.

"Caroline Gennez, Johan Lamon en ikzelf komen doorgaans al met de fiets naar het stadhuis", zegt schepen Leo Stevens (CDO). "In het centrum zijn de meeste verplaatsingen het makkelijkst met de fiets te overbruggen, rekening houdend met het grote aantal éénrichtingstraten."

De Dijlestad wordt momenteel geplaagd door fietsdiefstallen. Stevens maakt zich echter niet al te veel zorgen. "Voorlopig staan de fietsen op de binnenkoer van het stadhuis. Op termijn willen we ze een plaatsje geven in de ondergrondse garage op honderd meter van het stadhuis waar ook zestien personeelswagens staan."

Aan het invoeren van tandems, met bijvoorbeeld Somers voorop en Gennez erachter, werd ook even gedacht. "De liefde tussen de Mechelse schepenen is groot, maar dat was toch een brug te ver", reageert de schepen met een knipoog.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio