Tiende editie Laundry Day iets duurder, maar met live-muziek

Print
Antwerpen - Op zaterdag 1 september viert het Antwerpse DJ-festival Laundry Day zijn tiende verjaardag. Wat ooit begon als een kleinschalig straatfeest in de hippe Kammenstraat groeide doorheen de jaren uit tot een stadsfestival met 'beats, breaks en fashion' op het Antwerpse Eilandje dat de voorbije twee jaar telkens een opkomst van 50.000 muziek-en festivalgangers had.
Voor de jubileumeditie kondigen de organisatoren niets minder aan. Integendeel, Laundry Day is één derde groter geworden in oppervlakte en brengt voor het eerst ook livemuziek. Stijn krijgt de eer de eerste artiest te zijn die een volledige liveset brengt.

Terwijl Laundry Day tot voor twee jaar nog gratis was, gaat de inkomprijs voor de tiende editie wel weer omhoog. In voorverkoop blijft het vijf euro, aan de festivaldeuren wordt tien euro gevraagd. Nieuwe dit jaar is een hardcorepodium. Er komt mogelijk ook een discoboot aan het Kattendijkdok. "De onderhandelingen met rederij Flandria daarvoor lopen nog", aldus de organisatoren.

De overige ingrediënten blijven quasi onveranderd. Het festival start om 12.00 uur 's middags, de drie DJ's van tien jaar terug zijn er inmiddels honderd geworden, op zeven verschillende podia. Wat ook zeker blijft, is het systeem van de Laundry Day-Ambassadors.
Zo'n 250 jongeren promoten het festival de hele zomer, ontvangen in ruil een authentiek T-shirt en komen er op 1 september gratis in.

De aansluitende Laundry Night is ook een wederkerend element. Alleen wordt de locatie dit jaar halsstarrig verzwegen. "Een geheime plaats waar nog nooit een evenement heeft plaatsgevonden en die plaats biedt aan zeker 2.000 feestbeesten", klinkt het.

De voorverkoop start op 1 juli in onder meer de KBC-kantoren, via https://ticketshop.kbc.be of op het telefoonnummer 078/15.51.51 (7 dagen op 7, 24/24u). Meer info op www.laundryday.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio