Moeder Maura: 'Ik hoop dat ze wegrot in de cel'

Moeder Maura: 'Ik hoop dat ze wegrot in de cel'

Moeder Maura: 'Ik hoop dat ze wegrot in de cel'

Print
Mechelen - De verklaring van de moeder van Maura Van Lommel werd donderdagnamiddag door voorzitter Paul Buyle voorgelezen. Net zoals bij het eerste proces wenste de moeder van Van Lommel niet persoonlijk te verschijnen.
De moeder eindigt haar bikkelharde verklaring met te zeggen dat haar dochter beter gestorven was toen ze een kind was en dat ze goed zit in de gevangenis en hoopt dat ze daar zal wegrotten.

De moeder omschrijft haar dochter als een "vuil en lastig kind" dat altijd voor problemen zorgde en haar ouders niet aanvaardde. "Ik kan niet onder woorden brengen wat ik allemaal met haar heb meegemaakt. Ik had ze beter verkocht. De teef, als ik haar in handen krijg, zal ze er niet goed van zijn", aldus nog de moeder.

Uit de verklaring bleek voorts dat de moeder ervan overtuigd is dat Van Lommel haar zoon Andy aanzette om de feiten te plegen. Andy zelf was volgens de moeder een "braaf manneke" die deze feiten nooit alleen zou hebben gepleegd.

Andere getuigen verklaarden dan weer dat Van Lommel altijd door haar ouders verstoten werd, wellicht omwille van haar stoelgangprobleem. Vooral de moeder stelde zich uitermate onverschillig op ten opzichte van haar dochter en wenste zo weinig mogelijk met haar te maken te hebben. Maura heeft van haar ouders nooit aandacht of liefde gekregen, zo luidde het.

De broer van Van Lommel zei dat hij zijn zus "niet zo goed" kende en dat hij haar de afgelopen jaren 20 jaar heel weinig of niet zag. Er werd van beide kanten geen moeite gedaan om contact met mekaar te hebben. Ik had daar in elk geval geen behoefte aan, zo zei de broer.

De broer bevestigde wel dat zijn ouders hun kinderen nooit affectie gaven en dat ze in feite weinig met kinderen op hadden. Zijn moeder bestempelde hij als een "egoïstische vrouw", die er tal van minnaars op nahield. "Ik was zelden thuis en zat meer bij mijn tantes", zo zei de broer van Maura. De broer is overigens het enige familielid van Van Lommel dat bereid werd gevonden om persoonlijk te komen getuigen.

De gevangenispsycholoog, die op vraag van de verdediging van Van Lommel als bijkomende getuige werd opgeroepen, verklaarde dat Maura aanvankelijk emotioneel gefixeerd was op haar zoon en dat uit de talrijke gesprekken die hij met haar had duidelijk bleek dat Van Lommel er maar niet in slaagde om een antwoord te vinden op de vraag hoe en waarom ze aan de feiten had kunnen participeren, zo zei de getuige.

Een voormalige werkgever kwam voorts getuigen over de "slechte ervaring" de hij met Van Lommel had toen ze internationale vrachtwagentransporten voor hem deed. Van Lommel raakte in Duitsland betrokken in een ongeval en verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs.
De getuige verklaarde dat hij een borgsom diende te betalen om zijn vrachtwagen en Van Lommel mee naar huis te krijgen.

"Van Lommel gaf geen enkele uitleg over hetgeen er gebeurd was. De ganse rit naar huis werd er geen woord gesproken. Diezelfde dag heb ik haar ontslagen", zo luidde het.

Morgen/vrijdag wordt het moraliteitsonderzoek voortgezet.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio