Nieuwbouwproject Westkaai geeft impuls aan Antwerps Eilandje

Print
Antwerpen - Ten laatste in 2013 heeft het Antwerpse Eilandje er een nieuwbouwproject van formaat bij. Projectontwikkelaar Project¦ stelde donderdag zijn nieuwste stadsinbreidingsproject 'Westkaai' voor. Het is het grootste immobiliënproject in jaren voor Antwerpen en belooft een combinatie van appartementen, lofts en studio's, alsook ruimtes voor horeca en buurtwinkels, aangevuld met kantoorruimtes.
Het project heeft een bovengrondse bebouwbare oppervlakte van 44.800 m¦. De zes torens van het project zijn 55 meter of 16 verdiepingen hoog en bieden ruimte aan ongeveer 45 appartementen elk. Minstens vier torens moeten een residentiële functie hebben, voor de andere mag er een andere invulling komen, zoals kantoren of een hotel.

Voor het ontwerp van de torens deed Project¦ een beroep op namen die tot de Europese top behoren. Zo tekenden Roger Diener uit Basel, David Chipperfield uit Londen en het duo Annette Gigon & Mike Guyer uit Zürich elk voor het ontwerp van twee torens.

De promenade en de tuinen rondom de torens werden ontworpen door de Parijse landschapsarchitect Michel Desvigne. De bouw van de eerste twee torens zal ruim twee jaar duren, het hele project zal ten laatste in 2013 afgerond worden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio