Nieuwkomers stelen de show

Print
Mechelen - De Dienst Diversiteit van de Stad Mechelen verzorgt ook dit jaar de multiculturele randanimatie op het Ottertrotterfestival. Reden genoeg om enkele nieuwkomers op deze 'Weide Wereld' aan het woord te laten.
BR>
"Nieuw dit jaar zijn de workshops breakdance en Bretonse dans. In de 'tent der zinnen' kan je de wereld met al je zintuigen verkennen. Oxfam Wereldwinkel zorgt dan weer voor een heuse modeshow", begint Eva Peeters van de dienst Diversiteit.

Een nieuwe randactiviteit vind je ook in de expozaal van de Rozentuin. Zo toont Xavier Solano om 14u, 16u en 18u een documentaire over de Equadoriaanse jungle. "Hier filmde ik mensen die vechten tegen een natuur- en cultuurbedreigend mijnbouwbedrijf", vertelt Xavier.

Met zijn documentaire hoopt de maneblusser met Equadoriaanse roots de festivalgangers van wereldproblemen bewust te maken. "Ik kom met mijn Mechelse vriendin naar Ottertrotter om te dansen. Toch biedt dit festival meer dan dat. Een film over een sociaal-economisch thema kan hier ook. Zo brengt Ottertrotter een maatschappelijke dialoog op gang. En dat maakt het wereldfestival extra interessant", vindt Xavier Solano.

Mensenbib

Dialogen en meningen staan ook in de Mensenbib van de Humanistische Jongeren (HJ) centraal. "Hier kan je levende boeken 'uitlenen'. Een vijftal mensen die met vooroordelen te maken krijgen, zoals onder meer een holebi en een ambtenaar, gaan de dialoog met de festivalgangers aan. Je kan in de bib met hen praten of samen op de weide rondlopen. Een buitenkans om vooroordelen te doorbreken", zegt Steven Vander Beke van HJ.

De 'mensenbibliothecaris' besluit met een oproep. "We zoeken nog een tiental personen uit het Mechelse die vooroordelen door hun seksuele geaardheid, afkomst, geslacht, beroep, uiterlijk of handicap ervaren", zegt hij.

Wie zijn of haar verhaal op Ottertrotter met anderen wil delen, kan Steven nog tot eind deze week tijdens de kantooruren bellen of mailen.

Info: 02-521.79.20, steven@hujo.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio